De Bitcoin (BTC) Crash Vandaag: Een Analyse van de Oorzaken

BTC Crash

Geachte lezers, vandaag duiken we dieper in een recente gebeurtenis die de cryptowereld heeft geschud: de Bitcoin (BTC) crash vandaag. Met verhoogde belangstelling onderzoeken we de factoren achter deze plotse neerwaartse beweging. Deze analyse werpt licht op de situatie en poogt het waarom ervan te begrijpen.

Een Daling in de Cryptomarktwaarde

Het is een opmerkelijke dag in de cryptowereld, waar de marktkapitalisatie van crypto’s een duik heeft genomen. Een daling van 1,3% bracht de totale waarde op $1,097 biljoen. Binnen deze ontwikkeling is Bitcoin (BTC), die een aandeel van 50% heeft in de cryptomarkt, met 1,4% gedaald. Hierdoor dreigt Bitcoin vandaag onder de cruciale grens van $28,000 te zakken. Niet te vergeten, Ether (ETH) nam deel aan deze trend met een eigen verlies van 1,6%.

Stijgende Amerikaanse Rendementen en de Bitcoin (BTC) Crash Vandaag

Een mogelijke motor achter deze neergang is de opkomst van de Amerikaanse rendementen. Vandaag, op 17 augustus, bereikte het rendement op Amerikaanse 10-jaars staatsobligaties 4,31%, het hoogste niveau sinds oktober 2022. Dit verschijnsel toont aan dat investeerders de voorkeur geven aan traditionelere en veiligere beleggingen, wat een negatieve impact kan hebben op volatiele activa zoals Bitcoin.

De Bitcoin Crash Van Vandaag en het Beleid van de Federal Reserve

Een andere factor die een schaduw werpt op de cryptomarkt is het recente beleid van de Federal Reserve. In de notulen van een vergadering in juli klinkt een standpunt door dat zich richt op renteverhogingen om inflatie te beteugelen. Dit hawkish beleid heeft historisch gezien geleid tot negatieve reacties in de cryptomarkt, waardoor de situatie wordt verergerd.

btc crash tradingvieuw

ScreenShot van hierboven is van Tradingview de plek om alle grafieken te kunnen bekijken

Licht aan het Eind van de Tunnel voor Bitcoin (BTC)?

Echter, te midden van deze turbulentie is er enige hoop. De dagelijkse relatieve sterkte-index (RSI) van de cryptomarkt staat momenteel op 33,75, wat de mogelijkheid van een mogelijke opleving suggereert. Ook wordt de 200-daagse exponentiƫle voortschrijdend gemiddelde (EMA) als steun getest. Als deze steun standhoudt, kunnen we een opwaartse beweging zien, die de waarde van de cryptomarkt met meer dan 3% kan doen stijgen

Word lid van Bitvavo

Disclaimer: Voer Altijd Eigen Onderzoek Uit

De informatie in dit artikel is bedoeld voor educatieve doeleinden en algemene informatieve doeleinden. Het is geen financieel of beleggingsadvies. Voordat u beslissingen neemt met betrekking tot investeringen, handel of financiƫle activiteiten, wordt u ten zeerste aangeraden om uw eigen grondige onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen. De inhoud van dit artikel is gebaseerd op openbare informatie die beschikbaar was op het moment van schrijven en kan onderhevig zijn aan veranderingen.

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de informatie in dit artikel. De cryptomarkt en financiĆ«le markten in het algemeen zijn volatiel en kunnen onvoorspelbare schommelingen ondergaan. Investeren in cryptocurrencies en financiĆ«le activa brengt inherente risico’s met zich mee, waaronder verlies van kapitaal.

De auteur en de uitgever van dit artikel zijn niet aansprakelijk voor enige schade, verlies of nadeel dat kan voortvloeien uit het gebruik van de informatie in dit artikel. We moedigen onze lezers aan om hun eigen verstandige beslissingen te nemen en verantwoordelijkheid te nemen voor hun financiƫle activiteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *