Ethereum upgrade geeft beleggers toegang tot $30 miljard aan digitale tokens

Ethereum Upgrade Shapella

De software die de op één na grootste cryptovaluta ETH ondersteunt, werd op woensdag geüpgraded en is online, zo meldde cryptocurrency exchange Binance. Deze stap zal beleggers toegang geven tot meer dan $30 miljard aan digitale tokens. De laatste upgrade van de Ethereum blockchain, genaamd Shapella, sinds de Merge-upgrade, stelt beleggers in staat een afsplitsing van ETH tokens die ze de afgelopen drie jaar hebben gestort, in te wisselen voor rente op het blockchain-netwerk.

Gestakede tokens

Zogenaamde “gestakede eth”-tokens vertegenwoordigen momenteel ongeveer 15% van alle ETH tokens, ter waarde van ongeveer $31 miljard, aldus datafirma Dune Analytics.

“Binance heeft getweet dat de Shanghai Shapella upgrade voltooid is. Stortingen en opnames voor ETH, OP, ARB en ERC-20 tokens via de Ethereum-, Optimism- en Arbitrum-netwerken zijn nu weer online.

Wordt er verkocht?

Sommigen geloven dat wijdverspreide inwisselingen kunnen leiden tot een verkoopgolf, die op zijn beurt druk kan uitoefenen op de prijs van ETH, waarvan de marktwaarde van ongeveer $230 miljard alleen door bitcoin wordt overtroffen. Investeerders moeten zich bewust zijn van het risico van liquidaties, die een neerwaartse druk op de prijs van ether kunnen veroorzaken, aldus analisten van Deutsche Bank in een nota.

Energie zuinig

De laatste upgrade van Ethereum in september verminderde het energieverbruik drastisch, waardoor Ethereum een voorsprong zou krijgen in zijn streven om bitcoin te overtreffen. Maar ETH blijft achter bij zijn grotere rivaal, met een stijging van iets minder dan 60% dit jaar in vergelijking met een stijging van meer dan 80% voor bitcoin.

Na biljoenen dollars die in 2022 van de cryptomarkt werden weggevaagd, is de sector in 2023 hersteld vanwege de verwachting dat centrale banken hun renteverhogingen vertragen.

Wil je nou ook beginnen met crypto en NFT`s en weet je niet waar te beginnen lees dan onze andere Blogs op  Crypto Currency en NFT`s  pagina

En heb je nog vragen stuur ons gerust een bericht! en we reageren zo snel mogelijk.

Shanghai Ethereum update

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *